Lediga platser | Prefekt till Institutionen för fysisk aktivitet och hälsa vid Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH. Ansök senast den 17 oktober 2021!

Klicka på bilden för att läsa hur Yvonne Williams summerar prefektskapets vedermödor efter 20 år som Head of Department for English and Drama.

GIH är ett lärosäte med starkt varumärke som attraherar olika samverkanspartners och finansiärer. Mellan ledning och verksamhet är det korta kommunikations- och beslutsvägar. GIH är ett lärosäte som värnar om att ge plats för kvalitet, engagemang och nytänkande.

Nu finns en spännande möjlighet för dig som vill utveckla institutionen och dess verksamhet, samt Gymnastik- och idrottshögskolan som högskola och myndighet: vi söker en prefekt till Institutionen för fysisk aktivetet och hälsa.

Om arbetsplatsen

Institutionen för fysisk aktivitet och hälsa är en av högskolans tre nybildade institutioner och ansvarar för forskarutbildning, masterutbildning, hälsopedagogprogrammet och fristående kurser. Här finns idag ämnesområdena psykologi respektive fysisk aktivitet och hälsa, inom vilka det bedrivs flera spännande forskningsprojekt. Framgångsrik samverkan och goda samarbeten gör institutionen attraktiv för externa bidragsgivare. Institutionen är också värdinstitution för ett framväxande centrum av excellens inom Fysisk aktivitet, hälsosamma hjärnfunktioner och hållbarhet, E-PABS (länk).

Institutionens cirka 40 medarbetare är fördelade på två sektioner som leds av biträdande prefekter. Mer om GIH kan du läsa i GIH:s strategiska plan.

Arbetsuppgifter

Som prefekt har du en central och viktig roll på lärosätet. Du är en del av högskolans högsta ledning och har ansvar för institutionens resurser, resultat, medarbetare och utveckling, samt för att verksamheten bedrivs med hög kvalitet och stor relevans. Du tar fram, förankrar och följer upp verksamhetsmål och budget och säkerställer att institutionen har rätt bemanning och kompetens. Genom din och dina medarbetares kompetens bidrar du till GIHs fortsatta utveckling och samlar institutionen kring högskolans gemensamma strategier och mål.

Du arbetar nära verksamheten, men ser till helheten och har ett långsiktigt, övergripande och strategiskt perspektiv. En betydande del av uppdraget består i att skapa förutsättningar för den nybildade institutionen och att leda människor i en organisation i förändring.

Som prefekt företräder du arbetsgivaren och har personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Du kommer också att ha en aktiv roll i olika samarbeten med interna och externa aktörer.

Behörighetskrav

Vi söker dig med ledarerfarenhet. Du har arbetat som chef med personal- och budgetansvar. Du har doktorsexamen och erfarenhet av att arbeta med utbildning, forskning och samverkan. Du har mycket god förmåga att samarbeta och är kommunikativ. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande

Vi söker dig som har ett professionellt förhållningssätt, ser till helheten och agerar långsiktigt i enlighet med god statsförvaltning. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av samarbete i ledningsgrupp. Vi ser gärna att du har arbetat i en verksamhet med ekonomistyrning, att du har doktorsexamen inom relevant ämnesområde och är intresserad av utbildnings-, forsknings-, och samverkansfrågor inom det idrottsvetenskapliga och/eller folkhälsovetenskapliga fältet.

För att lyckas i rollen tror vi att ditt ledarskap präglas av att du lyssnar in andras åsikter, kommunicerar tydligt och tar tillvara på dina medarbetares kompetens. Du trivs i en verksamhet som är i förändring och har förmåga att bygga struktur, samt att i övrigt leda och utveckla verksamheten i enlighet med GIH:s medarbetarskaps- och ledarskapspolicy.

Du är handlingskraftig och har en dokumenterat god förmåga att driva och slutföra uppdrag och arbetsuppgifter med goda resultat och besitter de administrativa färdigheter som behövs för arbetet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Varaktighet/Arbetstid

Prefektuppdraget är på fyra år, med möjlighet till förlängning. För uppdraget som prefekt utgår ett särskilt uppdragstillägg. Vid extern rekrytering erbjuds en tillsvidareanställning som lärare motsvarande 100 % av heltid. Sex månaders provanställning tillämpas vid tillsvidareanställningar. Villkor och tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökningsförfarande

Du ansöker via vår hemsida genom att klicka på knappen “Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen. Handlingar bifogas elektroniskt och ska vara i word- eller pdf-format. Ansökan ska innefatta följande handlingar:

   • En sammanställning av utbildningar, anställningar, pedagogiska, vetenskapliga och administrativa meriter samt ledningsuppdrag (CV).
   • Personligt brev med presentation av dig och din motivation och kvalifikationer för tjänsten.
   • Förteckning över vetenskapliga och pedagogiska publikationer.
   • Välkommen med din ansökan senast den 17 oktober 2021!

Åberopade meriter ska kunna intygas vid anmodan.

GIH verkar för mångfald och jämställdhet inom samtliga anställningskategorier. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner


               ANSÖK               

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.