Riksidrottsförbundet söker ny chef för antidopingavdelningen

0
17

Riksidrottsförbundet (RF) är svensk idrotts samlande organisation med 71 specialidrottsförbund som organiserar fler än 250 idrotter i runt 20 000 föreningar och med över 3,2 miljoner medlemmar. RF har till uppgift att stödja, företräda och leda idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Ansök senast: 2016-03-18


doping-syringe

Nuvarande chef går snart i pension och vi söker därför en ersättare. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med önskat tillträde snarast möjligt.

Antidopingarbetet inom RF har en delvis oberoende ställning. Verksamheten leds av en förtroendevald Dopingkommission samtidigt som den utgör en avdelning inom RF. Som avdelningschef ansvarar du för verksamheten direkt under Dopingkommissionen men rapporterar även till RF:s ledning. Avdelningen omfattar för närvarande 12 anställda.

Antidopingverksamhetens innehåll påverkas i stor utsträckning av internationella regler och som chef har du sju ansvarsområden: Information och förebyggande, dopingkontroller, juridisk verksamhet, underrättelse och utredning, nationell samverkan, internationell samverkan samt forskning och utveckling. Därutöver ska du som ledare företräda verksamheten internt och externt, utveckla området strategiskt på kort och lång sikt samt organisera det interna arbetet. Verksamheten är ISO-certifierad och anpassas kontinuerligt till nya förutsättningar och utmaningar.

Du som söker har en akademisk utbildning som anknyter till verksamheten, t ex med samhällsvetenskaplig, medicinsk eller juridisk inriktning, men kanske allra helst med en tvärvetenskaplig utgångspunkt. Kvalificerad polisiär erfarenhet kan också vara meriterande. Arbetet kräver kunskaper och erfarenhet av planering, budgetering samt chefskap. Tjänsten förutsätter också insikter i arbetet inom den ideella sektorn och sannolikt är du redan väl förtrogen med idrottsrörelsens organisation och struktur. Erfarenhet av IT-utveckling, kvalitetsledning, internationellt samarbete och kontakter med media är också en merit.

Du som söker är en ledare med mycket god social kompetens och en utpräglad strategisk läggning. Du har förmåga att uttrycka dig väl, både muntligt och skriftligt och även på engelska. Hög integritet förenat med god förmåga att samarbeta och finna lösningar, i en miljö med många särintressen, är också av vikt.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Håkan Nyberg, tfn 08-699 62 48, hakan.nyberg@rf.se.

Fackliga företrädare är Ulla Persson (Akademikerna), tfn 08-699 61 61, och Kristiina Sagbrant (Unionen), tfn 08-699 62 10.

Vi vill ha din ansökan senast den 18 mars 2016. Då urval sker fortlöpande ser vi gärna att du kommer in med din ansökan så fort som möjligt.

Ansök här!

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.