Ledig tjänst | Forskningsassistent i idrottsvetenskap, minst 1, till Malmö universitet. Ansök senast 2020-07-15

Innehåll och arbetsuppgifter

Som forskningsassistent kommer du arbeta inom två olika forskningsprojekt:

Röster från en stängd idrottsvärld som handlar om idrottsutövares, idrottledares och  supportrarnas erfarenheter under corona-pandemin. Viktiga frågor för projektet är hur olika gruppers tillvaro påverkats av Corona, om deras idrottande och fysisk aktivitet har ökat eller minskat, hur grupper, föreningar och andra idrottsorganisationer  anpassat sig till den nya situationen och om man lärt sig något nytt som kommer att påverka ens fortsatta idrottsutövning.

Mistra sport and outdoors: Vägen tillbaka efter Corona som handlar om vilka erfarenheter kopplade till miljöfrågor som idrotts- och friluftsutövare kan ta med sig från Coronakrisen. Grundläggande frågor är om idrotts- och friluftsliv kan förändras i en mer hållbar riktning efter krisen eller om miljöfrågorna istället kommer att skjutas på framtiden när samhällets restriktioner till följd av krisen lättar och idrott och friluftsliv kan utövas utan tanke på smittorisk?

Som forskningsassistent i projekten kommer du att arbeta med intervjuer, transkribering av dessa, datahantering för att analysera enkätsvar och sammanställande av rapporter.

Behörighet

Minst kandidatexamen inom ett humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne. Specifikt för denna anställning krävs:

   • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
   • God erfarenhet att arbeta med kvalitativa intervjuer.

Meriterande för denna anställning är:

   • Tidigare erfarenheter av liknande arbetsuppgifter som forskningsassistent

Bedömningsgrunder

De bedömningsgrunder som tillämpas vid urvalet är erfarenheter och kunskap i relation till de moment som ingår i arbetsuppgifterna. Stor vikt kommer även att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar

Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan

Du söker anställningen via Malmö universitet rekryteringssystem genom att klicka på knappen “Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 2020-07-15

Ansökan skall innehålla

   • Personligt brev inklusive motivering till intresse för anställning som forskningsassistent, (max 2 sida)
   • Meritförteckning

Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Övrigt

Anställningen är på heltid alternativt deltid och tidsbegränsad under ht 2020 enligt Högskoleförordningen 5 kap 9 §. Tillträde sker enligt överenskommelse. Malmö universitetet tillämpar individuell lönesättning. Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet.

Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet.
Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde

Tillträde sker under juli 2020 eller enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan!

   Ansök   

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.