Peter Forsberg forsvarer sin ph.d.-afhandling på Zoom

Ph.d-afhandlingen om ledelsen af danske idrætsanlæg skal forsvares ved et digitalt forsvar på Zoom torsdag 7. maj 2020.

Peter Forsberg, senioranalytiker ved Idrættens Analyseinstitut, forsvarer torsdag 7. maj 2020 sin ph.d.-afhandling om ledelse af danske idrætsanlæg på Syddansk Universitet. På grund af coronakrisen bliver forsvaret afholdt digitalt på Zoom, men det er stadig åbent for offentligheden.

Afhandlingen har titlen I idrætsforeningernes tjeneste – En undersøgelse af ledelse i danske idrætsanlæg og undersøger ledelse af danske idrætsanlæg i et historisk og nutidigt perspektiv. Afhandlingen viser, at ledelse af idrætsanlæg gennem årene er blevet formet af idrætsforeningernes ønsker og behov, og ledelse af idrætsanlæg handler derfor først og fremmest om at tjene idrætsforeningernes interesser.

Spørgsmålet er dog, hvorvidt den tilgang til ledelse af idrætsanlæg gør det muligt for lederne også at imødekomme de politiske forventninger, der er til, at idrætsanlæg skal danne ramme om borgernes deltagelse i idræt, uanset om de er medlemmer af en forening eller ej.

Det spørgsmål bliver belyst i afhandlingens analyser, og afhandlingen diskuterer forskellige mulige bud på at støtte ledere af idrætsanlæg i at imødekomme de politiske forventninger. Blandt andet er der behov for mere kommunal styring og uddannelse af ledere.

Bedømmelsesudvalget består af:

      • Professor Eivind Åsrum Skille, Fakultet for helse- og sosialvitenskap, Seksjon for idrett og kropsøving, Høgskolen I Innlandet
      • Lektor, ph.d Laila Ottesen, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet
      • Professor Jens Troelsen, Active Living, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet (formand)
Ph.d-forsvaret begynder kl. 13.00 og kan tilgås her.

Af Kirsten Sparre

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.