Call for papers | Tidsskriftet Forum for Idræt åbner online for artikelforslag

forum-for-idraet310Tidsskriftet Forum for Idræt bliver fra begyndelsen af oktober 2016 en del af Det Kongelige Biblioteks online-platform, tidsskrift.dk, og vil frem over udkomme digitalt med gratis adgang til forsknings- og fagartikler, der diskuterer og analyserer idrættens og sportens verden.

Forum for idræt åbner samtidig for artikelforslag, der kan indsendes til tidsskriftet online.

Foreningen Forum for Idræt, Historie og Samfund står bag tidsskriftet, som siden 2009 har publiceret peer-reviewede videnskabelige artikler inden for det samfundsvidenskabelige og humanistiske område.

Med den digitale relancering udvider tidsskriftet sin dækning og åbner for andre typer af faglige artikler, kronikker og essays inden for fem hovedområder:

  1. Idrætshistorie
  2. Pædagogik og Psykologi
  3. Management og Økonomi
  4. Sociologi & Krop og Kultur
  5. Idrætspolitik.

Forskere, undervisere eller studerende ved de danske og nordiske uddannelsesinstitutioner samt praktikere i idrætssektoren kan indsende artikelforslag til tidsskriftet. Ikke mindst unge forskere, praktikere og undervisere opfordres til at indsende bidrag. Forum for Idræt er registreret på Den bibliometriske forskningsindikator (BFI) som kategori 1-tidsskrift. Artikler, der accepteres i tidsskriftets videnskabelige kategori optjener dermed BFI-point.

Artikelforslag skal følge tidsskriftets retningslinjer for at komme i betragtning til publicering. Alle artikelforslag vil blive bedømt enten redaktionelt eller via ekstern (fagfælle) bedømmelse. De nærmere retningslinjer for indsendelse af artikelforslag er beskrevet på tidsskriftsportalen, hvor også indlevering sker: https://tidsskrift.dk/index.php/forumforidraet/index.

Det er en bred kreds af institutioner, der ud over Forum for Idræt står bag den nye lancering. Foreløbig bidrager Syddansk Universitet, VIA University College, UC Syd, Læreruddannelsernes idrætslærerforening og Idrættens Analyseinstitut alle økonomisk til arbejdet med det den nye online lancering.

Projektstyregruppen bag tidsskriftet består af: Peter Jul Jakobsen (formand for Forum for Idræt), Rasmus K. Storm (næstformand i Forum for Idræt og ansat ved Idrættens Analyseinstitut), Oliver Vanges (Lokale og Anlægsfonden), Jesper Von Seelen (UC Syd), Lars Elbæk (Syddansk Universitet), Jens-Ole Jensen (VIA University College), Thomas Skovgaard (Syddansk Universitet), Signe Højbjerre Larsen (Syddansk Universitet) og Bjarne Ibsen (Syddansk Universitet).

Tidsskriftet, Forum for Idræt, kan findes på denne webadresse: https://tidsskrift.dk/index.php/forumforidraet/index.

Yderligere oplysninger:

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.