Privat arbetsförmedling för idrottare och idrottsvetare

Per Fahlman vaktar buren i Preben BOIS.
Per Fahlman vaktar buren i Preben BOIS.

Ett tecken i tiden? Idrotten har på senare tid tagit allt större plats i samhället, i nära nog alla avseenden. Uttryck för detta är att allt fler högskolor erbjuder utbildning av “idrottsarbetare” – sport managers, dvs tjänstemän på olika nivåer inom idrottsvärlden, idrottsjurister, idrottsekonomer, sportmediekonsulter, med mera, med mera. Att det finns en arbetsmarknad för alla dessa är ju uppenbart, men det har inte varit helt lätt att hitta vägarna in till till den. Men nu finns ytterligare ett uttryck för att idrottsarbetsmarknaden finns, växer och i sig är lönsam, nämligen en arbetsförmedlare som ställt sig uppgiften att matcha arbetssökande med lediga jobb i idrottsbranschen. idrottsrekrytering.se presenterar sig så här:

Idrottsrekrytering är ett rekrytering- och bemanningsföretag med inriktning mot sportindustrin och områdena sälj, marknad, evenemang, hälsa samt bank, ekonomi och försäkring.

Sportindustrin i Sverige, är idag en snabbväxande marknad. Vi märker av en ökad efterfrågan för personer med idrottsbakgrund eller utbildning mot sport och management.

Vårt team är enade genom passion för sporten, och för att ge er som kunder och kandidater bästa möjliga service. Att bygga relationer och utveckla partnerskap är det vi brinner för.

Med bred specialistexpertis inom respektive område erbjuder vi ett komplett utbud av tjänster för att möta våra kunders behov.

På flera ställen markerar man att man söker aktiva eller före detta idrottsmän och -kvinnor; sannolikt kommer man, om affärsidén är framgångsrik, att vilja förmedla alla slags arbetssökande, eftersom skilda kompetenser kommer att efterfrågas. En förklaring till att man initialt vänder sig till idrottare är sannolikt att grundaren själv är gammal idrottare: Par Fahlman. Om honom skriver Wikipedia:

Per Fahlman är en svensk fotbollsmålvakt som är född 1984 på Alnön som spelade som ungdomsproffs i Coventry City FC och som spelat flera matcher i 84-landslaget. 2007 testades Fahlman hos Trelleborg FF och nämndes som målvakt i GIF Sundsvall men till slut blev det Assyriska IF efter att ha varit i Kubikenborgs IF, då i division 2, under en tid på vinterhalvåret, dock utan att ha skrivit på. Numerar huserar han i det hårdsatsande division 7-laget Preben Bois.

Och, kan vi tillägga, driver rekryterings- och bemanningsföretaget idrottsrekrytering.se.

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.