Nyhetsbrev från Idrættens Analyseinstitut, #65 • Juni 2014

idan-logga-nyUr innehållet:

  • De oversete idrætsudøvere kombinerer fællesskab og fleksibilitet. Foreningernes fælleskab og de kommercielle idrætstilbuds fleksibilitet bliver ofte stillet op som hinandens modsætninger. Men mange danskere vil gerne kombinere fleksibilitet og fællesskab eller have mere rutine ind i den individuelle idrætsudfoldelse.
  • Står myterne om foreningsidrættens sociale kvaliteter for en nærmere prøve?. Analyse: Der er brug for at gøre op med flere myter om foreningslivets samfundsværdi, hvis vi vil forstå foreningsidrættens reelle kvaliteter og foretage klarere politiske prioriteringer på idrætsområdet, skriver Karsten Østerlund fra Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund ved Syddansk Universitet på baggrund af forskning i foreningers sociale og demokratiske betydning.
  • Mød Idan og Vifo på Folkemødet. Idrættens Analyseinstitut er medvært for to aktuelle idrætspolitiske debatter under Folkemødet på Bornholm. Vifo vil også være til stede på årets store politiske festival.
  • Tvivlsomme positive VM-effekter i Sydafrika. Det hævdes typisk, at store idrætsbegivenheder som OL eller VM i fodbold er økonomiske guldæg for værtsnationen. Ved VM i Sydafrika i 2010 kostede det imidlertid op mod 13.000 dollar pr. VM-turist at afholde mesterskabet, viser nyt studie.
  • Play the Game lancerer artikelrække om VM. Det forestående VM i fodbold i Brasilien er omdrejningspunktet for en artikelrække på Play the Game, der retter blikket mod bl.a. det politiske spil og en række af både værtslandet Brasilien og fodboldforbundet FIFA’s udfordringer og ømme punkter.

Läs nyhetsbrevet här!

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.