Sæt X ved datoen 18/9-18: Good Governance i dansk idræt – hvor gode er vi egentlig? 

Korruptionsskandaler i international idræt har fyldt meget i den politiske debat i det sidste årti. FIFA, IAAF og IOC rammer jævnligt overskrifterne over det meste af verden, og enhver international idrætsorganisation med respekt for sig selv bedyrer nu, at ’good governance’ er vejen frem. 

Imens kæmper danske idrætsledere en hård kamp for at blive hørt i de internationale fora. 

Men hvor gode er vi egentlig selv i dansk idræt? Er vores ledelseskultur virkelig det forbillede, vi ofte tror? 

Det sætter Play the Game/Idrættens Analyseinstitut fokus på, når vi i samarbejde med Dansk Boldspil-Union (DBU) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) afholder et seminar tirsdag den 18. september fra kl. 9.30-17 hos DBU, DBU Allé 1, 2605 Brøndby. 

Her offentliggør vi de danske resultater fra det internationale National Sports Governance Observer-projekt, som tager temperaturen på ledelseskulturen i ni europæiske lande og Brasilien. DBU’s formand, Jesper Møller, og DIF-formand og næstformand i de Europæiske Olympiske Komitéer Niels Nygaard er blandt de fremtrædende danske idrætsledere, der vil diskutere de danske resultater og pege på forbedringspotentialet i egne rækker. 

Det færdige program er stadig på tegnebrættet, men tre hovedtemaer vil præge dagen: 

    • Hvad betyder idrættens internationale troværdighedskrise for dansk idræt? Kan vi lære noget af krisen i de store forbund? 
    • Hvordan klarer idrætten sig i forhold til for eksempel erhvervsliv og kulturliv, når det gælder ledelseskultur. Hvilken inspiration kan vi hente uden for egne rækker? 
    • Hvilke styrker og svagheder er der i dansk idrætsledelse, og har vi overhovedet brug for reformer? 

Deltagelse i seminaret er gratis. Vi fremsender senere det færdige program og procedurer for tilmelding, men opfordrer nu alle forbundsledere og øvrige interesserede til at sætte kryds i kalenderen den 18. september. 

National Sports Governance Observer er støttet af Erasmus+-programmet under EU og omfatter mindst otte nationale idrætsforbund i hvert af deltagerlandene: Belgien, Cypern, Danmark, Holland, Norge, Polen, Rumænien og Tyskland. Play the Game står for projektledelsen. 

Takket være en særbevilling fra Folketinget til fremme af good governance har Play the Game desuden haft mulighed for at inkludere Montenegro og Brasilien, og lande som Australien, Canada, Colombia, Georgien, Peru og Spanien er for tiden på vej ind i projektet. 

Læs mere på www.nationalsportsgovernanceobserver.org og www.playthegame.org. 

Med venlig hilsen 

Jens Sejer Andersen
International chef og projektleder
Play the Game 

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.