”Jeg har ikke brug for en flad mave, jeg skal bare løbe stærkt!” Motivation for at konkurrere hos kvindelige eliteudøvere og motionister

uk-flagIn English

Kirsten Kaya Roessler
Syddansk Universitet


Kvindelige idrætsudøvere bruger mange timer på deres sport og har brug for en høj motivation. Artiklens mål er at afdække specifikke forskelle mellem kvinder, der konkurrerer (eliteatleter) og kvinder, der ikke konkurrerer (motionister). En psykodynamisk tilgang inspirerede formuleringen af interviewguiden om kvindernes familiære baggrund, deres sociale kontekst og den mening, de så i deres sport. Undersøgelsen viser, at motionisterne er uafhængige af deres familier og bruger idræt til at forstærke deres indre identitet og dyrke en bestemt kropsideal, mens elitekvinder er præget af især deres fædre og eksternaliserer deres identitet gennem konkurrence. For motionisterne gives meningen af selve aktiviteten, mens det er præstationen, der giver mening for eliteudøvere.


Hämta ned fulltextversionen av artikeln här!


KIRSTEN KAYA ROESSLER er psykolog og arbejder som professor på Institut for Psykologi ved Syddansk Universitet. Hun forsker i sundhedspsykologi og arkitekturpsykologi og er uddannet som gruppeanalytiker i Tiefenbrunn/Göttingen.


Läs mer på idrottsforum.orgs temasidor om

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.