Nyhetsbrev från Idrættens Analyseinstitut, #54 April 2013

idan_newsletterUr innehållet:

  • Brasiliens VM og OL presser korrupte sportsledere: Et tv-dækket retsopgør mod korrupte politikere og de to forestående mega-events er med til at skærpe opmærksomheden om, hvordan idrætten i Sydamerikas største og idrætspolitisk dominerende land ledes.
  • Kampen om Maracanã: Uroen omkring Brasiliens gamle nationalstadion, Maracanã, afspejler de konflikter, der præger landet i forberedelserne til fodbold-VM og sommer- OL.
  • Rio de Janeiros skrøbelige olympiske ånd: Analyse: Flere skandaler med den olympiske dobbeltformand Carlos Nuzman i centrum skaber uro om Brasiliens image udadtil og intern splid mellem regeringen og landets olympiske komité.
  • Topkarakter til DGI-uddannelser: Frivilligheden og foreningslivet kan sagtens omstille sig til mere fitness- og sundhedsrelaterede bølger på idrætsområdet, viser Idans evaluering af DGI’s uddannelser i fitness og sundhed.
  • Idræt mellem kultur og koncepter: Analyse: Idans rapporter om DGI Fitness & Sundhed viser en idrætskultur, der har haft succes med at udvide gymnastikbegrebet. Andre idrætskulturer hænger fast i traditioner og risikerer at tabe kapløbet om medlemmer.
  • Bag om børns trivsel og mistrivsel: Anmeldelse: ’Børneliv version 2.0’ tegner et letlæst portræt af de store børns hverdagsliv og peger på, hvordan mistrivsel er med til at øge ungdomsfrafaldet i idrætsforeningerne.

Ladda hem nyhetsbrevet!

 

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.