Nyhet: Nytt nyhetsbrev från Riksidrottsförbundet – Forskning & Fakta

forskning-och-faktaSvenska Riksidrottsförbundet lanserar idag ett nytt nyhetsbrev, avsett för verksamhetsutvecklare och andra utvecklingsansvariga på distrikts- och specialförbunden.

I första brevet blev det en del Malmö högskola, faktiskt, i och med att Kalle Jonassons avhandling Sport has never been modern, som framlades den 3 maj i år, presenteras om man klickar rätt. Och gör man det hamnar man så småningom på idrottsforum.orgs presentation av avhandlingen.

Malmö högskola figurerar i bakgrunden också i och med att idrottsforum.org presenteras, i form av en intervju med självaste redaktören. Den finns här.

Nyhetsbrevet förmedlar också nyheten att 79% av medlemmarna i danska idrottsföreningar har fått nya vänner via sin förening, enligt en ny dansk studie med fokus på föreningsutveckling och socialt kapital. Forskaren Karsten Østerlund vid Syddansk universitet i Odense i Danmark är ansvarig för studien. Vidare finns det ny statistik från Ungdomsbarometern och RFs statistikenhet. Och så föreligger slutrapporten om framtidens idrottsförening.

Hela nyhetsbrevet finns här!

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.