Ny rapport om framtidens senioridrott från Idrættens Analyseinstitut

senior-sportsIdan har offentliggjort notatet ’Fremtidens senioridræt – Mellem ironman og stolemotion’, som belyser seniorernes idrætsvaner og en række udviklingstendenser i senioridrætten.

Idrætsdeltagelsen i aldersgruppen 60 år+ er over de seneste årtier steget, og 62 pct. af seniorerne dyrker i dag motion og sport. Samtidig stiger antallet af seniorer over de kommende år, og der er kommet stigende fokus på fysisk aktivitet i alderdommen, hvorfor gruppen har fået mange idrætsaktørers opmærksomhed.

Notatet ’Fremtidens senioridræt – Mellem ironman og stolemotion’, som Idan har udarbejdet for DGI, går tæt på tendenserne i seniorernes idrætsdeltagelse.

Notatet fremhæver blandt andet, at seniorernes idrætsdeltagelse på en række områder ligner de øvrige voksne. Der er lige så mange idrætsaktive blandt seniorerne som blandt yngre voksne, motionsidrætterne hitter, ligesom seniorer stiller krav om idrætstilbud, der er skræddersyede til deres behov og ønsker.

Men der er også forskelle, og på ét væsentligt område adskiller seniorerne sig markant fra de øvrige voksne, når de dyrker idræt. Hvor børn og de øvrige voksne foretrækker at dyrke idræt sidst på eftermiddagen og om aftenen, ønsker seniorerne idrætstilbud i dagtimerne.

Derfor kolliderer seniorerne i mindre grad med de øvrige voksne og børns idrætsdeltagelse. Til gengæld falder seniorernes foretrukne tidspunkt til idrætsaktivitet sammen med det tidsrum, hvor skolerne lægger beslag på mange faciliteter. Derfor er der behov for fleksibilitet og kreativ tænkning, når der skal skabes rum til et stigende antal idrætsaktive seniorer.

Hämta rapporten här!

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.