Nytt danskt online-magasin om sportens pengar och makt: “Sport med slips”

av Søren Bang, Idrættens Analyseinstitut


Det nye danske online-magasin Sport Executive vil styrke den kritiske dækning af sport og idræt som branche og samfundsmæssig magtfaktor. Magasinet bliver gratis at læse på nettet eller downloade.

Breddeidrætten og elitesporten er en hastigt voksende milliardindustri, som også politisk får stigende betydning. Det nye danske online-magasin ’Sport Executive’ vil nu gå bag om udviklingen med baggrundsartikler, analyser og interviews.

Bag det gratis magasin, som på længere sigt skal leve af annonceindtægter, står journalisterne Lars Andersson og Kristian Boye fra freelancebureauet Tekstwerk, der bl.a. har skrevet om sportens økonomiske forhold for Dagbladet Børsen.

De to initiativtagere har ambitioner om at gøre deres eget magasin til en formidler af danske og internationale historier med særligt fokus på økonomi, politik og ledelse, men også med afstikkere til sportens arenaer.

”Vi vil fortælle fra de indre linjer ved sportens ledelsesbord og mærke sveden dryppe på målstregen. Penge, politik og begejstring skal supplere hinanden i vores ambitiøse mål for Sport Executive,” siger Lars Andersson, chefredaktør på Sport Executive, i en pressemeddelelse.

Især de politiske og økonomiske vinkler er en udpræget mangelvare i den traditionelle sportsjournalistik, som også Idan og Play the Games undersøgelse fra 2011 af sportsindholdet i de danske dagblade viste, og det har ifølge Lars Andersson i sig selv været en motivationsfaktor.

”Sport Executive er opstået, fordi vi selv har ledt efter et medie, hvor vi kunne få fordybelse og perspektiv på sportens verden. Et sted, hvor sport som industri og magtfaktor blev sat i en samfundsmæssig sammenhæng. Det gør Sport Executive,” siger han.

Kontakt til internationale freelancere

Hovedhistorien i det første nummer er en større analyse af de engelske Premier League-klubbers skattetænkning gennem moderselskabernes udflagning til skattely som Cayman Islands.

Blandt de lidt kortere og lettere artikler fra eget værksted møder man bl.a. et portræt af sportsøkonomen Troels Troelsen i serien ’Mennesket bag citatet’ og et interview med tidligere minister Lykke Friis.

Samtidig har det nye magasin knyttet kontakt til en række internationalt freelancejournalister, herunder flere velkendte ansigter fra Play the Games konferencer. I premierenummeret bidrager Jean François Tanda, Declan Hill og James Dorsey således med artikler om henholdsvis FIFA’s korruptionsproblemer, match-fixing og de arabiske oliepenges indtog i fodbold.

Gå till tidskriftens hemsida!
Gå direkt till första numret! 

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.