Nyhetsbrev från Idrættens Analyseinstitut, #64 • Maj 2014

idan-logga-nyUr innehållet:

  • Den turbulente Superliga. Bølgerne er gået højt mellem de danske superligaklubber i spillet om det kommende salg af tv-rettigheder og fordelingen af indtægterne. Set i lyset af klubbernes økonomiske problemer er det ikke uden betydning, hvordan tv-kronerne kanaliseres til de slunkne kasser. Den nyeste udvikling i de danske ligaklubbers økonomi er atter præget af røde tal, selvom der er positive tendenser at spore.
  • Krav om international indsats mod matchfixing og korruption i sport. Ambitionerne var tårnhøje, men de internationale idrætsorganisationer markant fraværende, da det private ’International Centre for Sports Security’ sammen med universitetet Panthéon-Sorbonne i Paris præsenterede to års akademisk afdækning af matchfixing.
  • Store mængder træning skader sjældent. En ny rapport fra Vidensråd for Forebyggelse har undersøgt, om hård udholdenhedstræning i forbindelse med f.eks. maraton og ironman er skadelig. Store træningsmængder blandt såkaldte ’supermotionister’ ser ikke ud til at indebære større sundhedsmæssige risici, lyder konklusionen.
  • Mange tweeter om sport. En ny opgørelse over de aktive danske Twitter-brugere viser et medie i massiv vækst i Danmark, og at sport er omdrejningspunktet for en væsentlig del af den interaktion og de relationer, der er på Twitter.

Läs nyhetsbrevet här!

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.