Nyhetsbrev från Idrættens Analyseinstitut, #60 • Marts 2014

idan_newsletterUr innehållet:

  • Europa holder skansen i det globale eventkapløb Der er sket en kraftig udflagning af idrættens megaevents, men Europa og den øvrige vestlige verden sidder fortsat solidt på de mindre og mellemstore sportsevents, viser en Idan-analyse af alle VM-events siden 1990.
  • Danmark klatrer opad på eventranglisterne Danmark er rykket op i den internationale første division som værtsnation for VM-events målt på antallet af værtskaber i olympiske discipliner.
  • Statens idrætspolitik bør være mere offensiv Kommentar: Idrætten i Danmark har historisk klaret sig fint uden synderlig indblanding fra statsligt hold, men bare lidt mere idrætspolitisk interesse fra regering og Folketing for den samlede idrætssektors udvikling kunne løfte den danske idrætsmodel mod den absolutte verdensklasse.
  • Idans bud på en statslig idrætspolitik Idrættens Analyseinstitut har i forbindelse med udredningen af idrættens struktur og økonomi sendt nogle konkrete bud på udformningen af en eventuel statslig idrætspolitik.
  • Idrætsfaciliteter får nyt talerør Ledelserne i en række større danske idrætsfaciliteter stifter en ny brancheforening med ambition om at blive talerør for og styrke vilkårene for landets tusindvis af idrætsfaciliteter.
  • Gunnar Breivik jagter meningen med norsk idræt Anmeldelse. Gennem de seneste årtier har den norske professor Gunnar Breivik holdt et vågent øje med udviklingen i den norske befolknings deltagelse i fysisk aktivitet. Nu er han aktuel med bogen ’Jakten på et bedre liv’.

acrobatreader Ladda hem nyhetsbrevet!

 

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.