Ny forskningsrapport från DBU | Frivillighed i dansk foreningsfodbold 2022 | Fritt tillgänglig här


Rapporten är skriven av Søren Bennike, Rasmus Porse, Jeppe Gyland Gøtzche & Nikolaj Schelde. Ur förorder:

Fodbold er for alle

Frivillighed i idrætsforeninger og i dette tilfælde i fodboldklubber, må siges at være en hjørnesten. Den seneste vurdering er, at der eksisterer i omegnen af 120.000 frivillige i danske fodboldklubber under DBU.

Rapporten her baserer sig på den til dato største undersøgelse af frivillighed i dansk fodbold. Mere end 11.000 personer har deltaget i undersøgelsen, hvoraf ca. 5.000 er frivillige. Aldrig før i dansk idræt er frivillighed blevet belyst ved så stort et antal respondenter. Det er unikt og giver nu fodbolden og idrætten som helhed ny og vigtig viden, der skal danne grundlag for kommende initiativer med henblik på at styrke frivilligheden i dansk fodbold.

Deltagerne i undersøgelsen har forskellige roller i dansk foreningsfodbold og kommer fra hele landet. Fra kassereren og bestyrelsesformanden til træneren og dommeren, samt den far eller mor, der måned efter måned bager kager, kører børn til fodboldkamp og vasker tøj.

Tak til alle, der har bidraget med svar i undersøgelsen. Nu skal den her viden ud at leve i hele landet i klubber og lokalunioner – blandt klubrådgivere, ambassadører, frivillige og andre af fodboldens interessenter. Så vi sammen kan blive klogere på frivillighed og styrke den.

Klicka här för att ladda ner rapporten (pdf).
Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.