Till minne av Rolf Jonsson

0
179

rolf-jonsson300Jag vill ta tillfället i akt och skriva några minnesord över Rolf Jonsson, som gick bort den 28/11 2016. Rolf arbetade på Högskolan Dalarna och var aktiv på idrottsforum.org. Rolf var lektor i sociologi och ett av hans fokusområden var idrott och utbildning. Han satt även som lärarrepresentant i högskolestyrelsen en period.

Han gick ofta sin egen väg och visade att han var i framkant då han startade Sport Management-programmet på Högskolan Dalarna redan 2002. Han stod alltid upp för det han trodde på och han gjorde det med stor entusiasm. Rolf var en av de första jag lärde känna utanför mitt eget ämne som då var Medie- och kommunikationsvetenskap. Han introducerade mig till idrottsmiljön på högskolan och redan 2003 vände han sig till mig för att jag skulle vara med och arbeta fram en kurs i idrott och medier för Sport Management-programmet.

När jag tänker på Rolf är det med ett leende. Samtalen vi hade tillsammans kunde pågå länge och som handlade om allt möjligt relaterat till våra ämnen, fokusområden och övriga arbete. Han fick mig att tänka, problematisera, analysera, och, viktigt att inte glömma, han fick mig att skratta. Vår relation var enbart relaterad till våra arbeten, men kom att bli väldigt betydelsefull för mig. Mina tankar går till hans vackra och fina Maria och övriga i familjen.

Rolf Jonsson på idrottsforum.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here