“RF öppnar tipslinje för matchfixning”

§1 Att döma av dagens sportsektion har DNs ordkynniga, putslustiga och tidlösa sida Namn och nytt tydligen börjat kolonisera även andra delar av tidningen.

§2 För övrigt är det dråpligt att det är Brå, Brottsförebyggande rådet, som ska utreda fenomenet, inte så mycket för eventuellt stundande uppnystanden av de kriminella nätverk som ger upphov till problematiken, utan för de analysinstrument som måste utvecklas för att kunna detektera brottsligt uppträdande, d.v.s. låtsasfotboll, och handling i matchsituationer. Håll utkik efter Trenchcoats på läktarna och drönare i lagets färger svävande över matcherna nu när Herrallsvenskan snart sätter i gång.

§3 Apropå detta på fotbollsplanen brottsliga uppförande vill jag gärna låta ytterligare vatten rinna på kvarnen angående det konspiratoriska påståendet om att all idrott är fejkad. Hit it Keanu!

Keanu

 

 

 

 

About author
Jag forskar om idrott på Linnéuniversitetet. Med projektnamnet "BodyBildung" försöker jag hitta kopplingar mellan tanke och rörelse, teori och praktik, samt mellan filosofi och sport.
Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message