At være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt: Ressourcer og barrierer i overgangen fra ungdoms- til førstehold i en dansk elitefodboldklub

Nicolai Rosenkilde, Nikolaj Christiansen & Niels Nygaard Rossing
Aalborg Universitet


Dette case-studie undersøgte interne og eksterne ressourcer og barrierer i fodboldspilleres overgang fra junior til senior i en elitefodboldklub. Data blev indsamlet gennem interviews med to trænere og fem spillere, som for nylig havde skiftet fra ungdoms- til senioreliteniveau. En tematisk analyse identificerede specifikke intrapersonelle og miljømæssige ressourcer og/eller barrierer. Resultaterne viser, at fodboldklubber bliver nødt til at uddanne deres spillere psykologisk og forberede ikke kun ungdomspillere på overgangen, men også ungdomsspillernes nære og professionelle relationer.


Hämta ned fulltextversionen av artikeln här!


NICOLAI ROSENKILDE, er uddannet cand.scient i idræt ved Aalborg Universitet. Nicolai er specialiseret i spiller- og talentudvikling og sportspsykologi med fokus på fastholdelse og vedvarende motivation i ungdomsidræt. Nicolai er aktiv i foreningsidræt og har arbejdet med talent- og eliteryttere i dansk mountainbike som træner og bestyrelsesmedlem.

NIKOLAJ CHRISTIANSEN, er cand. scient. i idræt fra Aalborg Universitet. Nikolaj har særlig interesse for talentudvikling og eliteidræt, herunder talentidentifikation, selektion og den relative alderseffekt.

NIELS NYGAARD ROSSING, er adjunkt og medlem i forskningsgruppen Sports and Social Issues ved Aalborg Universitet. Niels forsker i børne- og ungdomsidræt, med særligt vægt på spiller- og talentudvikling. Idrætspsykologi, talentudvikling og boldspil er fokusområder i Niels’ undervisning og forskning ved AAU.


Läs mer på idrottsforum.orgs temasidor om

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.